Costa Rica/Panama
Blijf op de hoogte en volg Fred
01 April 2014 | Panama, Panama-stad
We verlaten de Grote Stille Oceaan en gaan via het Panamakanaal naar de Caribbische Zee en de Atlantische Oceaan. Het is een kanaal met drie sluisgroepen en de lengte van het kanaal is 77 km. Het Panamakanaal is dit jaar jarig, want het is dit jaar 100 jaar open. Op de vroege morgen is er al een behoorlijk aantal schepen die voor Panama-stad op de rede liggen te wachten op hun passage. Om negen uur vaart de MS Balmoral de eerste sluis binnen met behulp van een loods en begeleidende treintjes. We moeten 26 meter de hoogte in om het niveau van het Gatun Meer te bereiken. Over het omroepsysteem worden we op de hoogte gehouden over de actuele zaken van deze bijzondere doorvaart. Vele mede-cruisers staan gewapend met verrekijker en camera aan de reling om het hele gebeuren in ogenschouw te nemen en te blijven volgen tot we het kanaal weer verlaten. Ikzelf neem de tijd om ook nog wat te lezen en te zonnen. Door het langzaam varen voelt het nog heter aan dan het al is. Het neemt de hele dag in beslag en met de schemer neemt de loods afscheid en gaan we verder richting Willemstad op Curaçao.
02 April 2014 - 09:30
Elly Hoeben:
Hallo Fred
Wat geniet ik van jou verhalen ,
groetjes Elly -
02 April 2014 - 13:22
Jack:
Ahoi Fredie,
Heb je nog iets van de tsunami gemerkt?
Je komt waarschijnlijk binnenkort in het gebied,
waar ik schepen kaap!
Groetjes Jack Sparrow.