datumgrens
Blijf op de hoogte en volg Fred
06 Maart 2014 | Verenigde Staten, Honolulu
Het blijft klote weer en kom alleen buiten om te roken. Op Aswoensdag is er een bierfestival met 18 biersoorten vanuit de hele wereld. Neem een biertje dat ik nog niet ken, dat is uit Taiwan. Er zijn ook diverse snack en kleine sandwiches. Later op de middag ga ik weer naar de lezing van Helen. De show deze avond wordt verzorgd door een jong echtpaar dat zingt. Ze vertolken diverse nummers in het Italiaans en Engels en besluiten hun sessie met een prachtig nummer van Andrea Bochelli.
Er doet zich een bijzonder feit voor: we hebben 2 dagen achter elkaar 6 maart. We passeren de datumgrens die tussen Japan en Hawaï in ligt. Het twaalf keer vooruit zetten van de klok heeft dit als resultaat. Wij leefden op de eerste 6 maart 12 uur voor Europa uit en de tweede dag 12 uur achter. Denk er maar eens over na! De zee wordt wat rustiger en het klaart beetje bij beetje op. De avondshows worden verzorgd door een cellist en een comédienne, die wat liedjes zingt, grapjes maakt en een bandparodie doet. Ze is best leuk en ze spreek heel duidelijk Engels. Verder eet en drink ik er nog steeds goed van. Het bruin van het eerste traject van de reis begint een beetje te vervagen en het wordt dus hoogtijd voor wat zon.
07 Maart 2014 - 12:15
Monique:
Hoi Fred,
Wat jammer dat het zulk slecht weer is. Gelukkig kun je jezelf goed vermaken aan boord en heb je geen last van zeeziekte. En er gebeurt nogal wat aan boord als ik dat zo lees. Wij mogen zondag even aan de lente ruiken, het wordt tegen de 20 graden. Hopelijk wordt het voor jou warmer daar! Geniet er nog van en veel plezier Fred!
Groetjes Monique -
12 Maart 2014 - 12:25
Wilma:
Hey die Freddy,
Lijkt me kei leuk een karikature tekening van jezelf lachen wa, daar zijn de flinstones niets bij!
Groetje,
xxx Wilma -
12 Maart 2014 - 22:17
Machteld:
Leuk verhaal weer. Ik heb het net andersom meegemaakt. Van Hawaï naar Australië. Miste we een dag. Toevallig was het toen Hemelvaart. Dat hebben dat jaar niet meegemaakt.
Verder benieuwd naar de tekening.
Groetjes Machteld. X
14 Maart 2014 - 09:51
Renda Van Het Hof:
Hai Fred,
Lekker om je verslagen weer te lezen, wij zijn net terug uit Curacoa waar we 2 weken geweest zijn met vrienden die daar een huis hebben en zij hebben ons het eiland laten zien, heel mooi met prachtige bounty stranden. Carnaval hier is het mooiste wat ik ooit gezien heb, jammer dat jij er nog niet was we hebben genoeg cruiseschepen gezien trouwens, geniet ze
groetjes,
Renda