Hongkong - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Fred Weijtens - WaarBenJij.nu Hongkong - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Fred Weijtens - WaarBenJij.nu

Hongkong

Blijf op de hoogte en volg Fred

24 Februari 2014 | Hong Kong, Hong Kong

Daags voor we in Hongkong aankomen, word ik ‘s morgens verrast door het feit dat de vloer van mijn cabine nat is. Er staat een laagje water van een centimeter of 3. Bel direct de receptie en die laten onmiddellijk de noodtroepen uitrukken. Met de nodige mensen en middelen wordt mijn hut onderhanden genomen en er worden 2 blowers ingezet om de zaak droog te krijgen. Men kan geen oorzaak achterhalen en het is hun dus ook een raadsel hoe dit heeft kunnen gebeuren.
We arriveren in de middag en het binnenvaren is redelijk spectaculair. De vele wolkenkrabbers zijn al van verre te zien. We meren af bij de nieuwe terminal Kai Tak. Dit was voorheen de luchthaven, maar die is helemaal omgebouwd tot cruise-terminal. Ga met de metro naar Kowloon en loop er wat rond om te zien of ik nog wat dingen herken van vroeger. Dit is maar gedeeltelijk van toepassing, daar er veel bijgebouwd is maar ook gesloopt. Wandel gezellig de Mariniers Club binnen voor een glas bier en wat gratis Wi-Fi. Bezoek een park met een tempel en heb daarna een hap bij de échte Chinees. Ga op zoek naar de Waltzing Mathilda bar maar vind het niet. Ik denk dat die bar slachtoffer is geworden van de bouwlust van deze moderne samenleving. Slenter over de nachtmarkt van Templestreet en loop over de jademarkt en door een parkje met fortune tellers. De stad is elk moment van de dag overvol met mensen die zich verplaatsen op straat of ondergronds. Het is druk en toch goed te hebben, het geheel ziet er netjes uit en niet te vergelijken met de rotzooi in Mumbai India. Ben om 23.30 weer bij de enorme grote terminal en na de nodige controles ben ik 15 minuten later weer op het schip.
Ben voor mijn doen laat op en na een verfrissende douche kleed ik me warm aan voor de verdere exploratie van deze fascinerende agglomeratie. Na mijn metroritje kom ik weer in de buitenlucht en het is toch beter dan ik verwacht had. Bezoek enkele musea , mooie winkels en het wereldberoemde hotel Penninsula met zijn groene Rolls Royces. Loop door de tuin van een supergroot landhuis met zijn prachtige beelden en aangelegde perken. Doe nog wat shopping. Koop een zwembroek, 2 T-shirts,1 polo en een overhemd. Ga dan weer terug naar het schip. Het is een drukte van je welste, daar er vandaag vele nieuwe mensen inschepen. Om 10 uur ´s avonds vindt er een firedrill voor iedereen en daarna raakt het schip tamelijk vlug uitgestorven. Bijna iedereen gaat na deze drukke dagen van lopen, indrukken opdoen, shoppen tamelijk vroeg slapen.

• 24 Februari 2014 - 22:12

Ingrid:

Jeetje, ik hoop voor je dat het niet vaker gebeurd dat je natte voeten krijgt. Ben je wel meteen goed wakker. Hou het droog en geniet van alle mooie plekjes die je nog gaat bewonderen. Groetjes Ingrid

• 12 Maart 2014 - 16:40

Peter:

Waltzing Mathilda.....daar was ik ook nog ooit....tenminste 25 jaar geleden.....
    we zijn net terug uit Zuidafrika, dus nu kan ik pas weer lezen wat we volgend jaar zullen meemaken.... ga door met je verhalen, heel erg leuk. Groetjes Peter